Este jueves 15 de julio, a las 19 horas, en Lleida (Catalunya), ha sido convocada una más de las concentraciones en rechazo del intento de golpe en Cuba y en apoyo a la Revolución cubana, frente al brutal bloqueo de EEUU.


Nota del Casal d´Amistat amb Cuba de Lleida

Des del Casal d´Amistat amb Cuba de Lleida fem una concentració d'urgència davant els últims esdeveniments ocorreguts a Cuba i contra la ingerència imperialista a l'illa. Us animem a participar al nostre costat en aquesta jornada de solidaritat internacionalista amb el poble cubà i la seva revolució.

DIJOUS 15 DE JULIOL A LES 19:00 HORES

Moltes gràcies, us esperem!

A continuació reproduïm la crida que va fer la coordinadora d'associacions de solidaritat amb Cuba a Catalunya que és DEFENSEM CUBA.

Contra la ingerència i el criminal bloqueig: solidaritat amb el poble cubà i la seva Revolució

Cuba viu una campanya permanent d'assetjament i enderrocament, per part dels Estats Units contra la seva sobirania i independència. És el bloqueig econòmic, comercial i financer, condemnat de forma aclaparadora per les Nacions Unides, i, que ja dura més de seixanta anys, que afecta greument el poble cubà i a el normal desenvolupament d'un país petit, amb recursos molt limitats.

La desestabilització de el país es promou i finança des dels Estats Units, amb milions de dòlars dedicats a promoure la dissidència interna, dirigir-la, organitzar-la i usar-la per tal d'enderrocar el Govern de la República i posar fi a la Revolució, com a pas previ a la liquidació i submissió de la nació cubana, mostrant així les seves ambicions annexionistes.

A Cuba, la crisi econòmica, condicionada pel bloqueig i l'aparició de la pandèmia de COVID han fet mes difícil les condicions de vida de la població. Malgrat aquesta situació, Cuba enfronta la pandèmia amb números molt més favorables que la majoria de països rics i ha estat capaç de desenvolupar cinc candidats vacunals contra la COVID, una gran fita de la ciència cubana i  també augmentar la cooperació internacional a l'enviar les 52 brigades Mèdiques Cubanes Henry Reeve a 40 països a enfrontar la COVID de forma solidària.

Cuba no està sola, som més de 2.000 les associacions de solidaritat a tot el món, així com centenars d'associacions de cubans i cubanes residents a l'exterior, que exigeixen el respecte a la seva sobirania i independència.

Defensem Cuba fa una crida a el poble de Catalunya perquè mostri el seu rebuig al criminal bloqueig dels Estats Units a Cuba, tal com s'ha fet en mocions en Ajuntaments com Girona, Cerdanyola, etc i com va fer la comunitat internacional a l'ONU el passat 23 de juny. Fem una crida també a la solidaritat amb Cuba perquè cessin les ingerències i pugui escollir el model de societat que cregui convenient.

Convoquem a una concentració per al dijous 15 de juliol a les 19.00h. de la tarda davant el Consolat General dels Estats Units a Barcelona.

Solidaridad
Prensa Latina (Fotos: Prensa Latina - MESC).- El presidente del Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos (ICAP), Fernando González Llort, sostuvo hoy un intenso intercambio con grupos de solidaridad con la isla caribeña. Re...
Prensa Latina.- Al menos en 22 ciudades de siete países se confirmaron hasta hoy caravanas y otras acciones para el próximo 26 de septiembre, en una ola mundial contra el bloqueo de Estados Unidos a Cuba....
Prensa Latina, tomado de Juventud Rebelde.- El mandatario cubano resaltó que la isla antillana cuenta con el respaldo de América Latina y del mundo para derrotar el bloqueo de Estados Unidos contra Cuba ...
Lo último
La Columna
Senil y mentiroso
Por Arthur González*/Martianos-Hermes-Cubainformación.- El primer discurso del presidente Joe Biden ante la 76 Asamblea General de la ONU, el 21 de septiembre del 2021, demostró la situación lamentable en que se encuentra ...
La Revista