Cubainformación.- Intersindical Solidaria y STEPV-IV se suman a la campaña solidaria con Cuba para apoyar proyectos en la isla junto a brigadistas del País Valencià contra el bloqueo de EEUU y por el intercambio cultural, que viajarán en julio de 2024.


Para apoyar estos proyectos, se llevarán más de 500 kilos de donaciones materiales con aportaciones de las y los propios brigadistas, y se completará con la campaña solidaria que se ha lanzado para recaudar fondos.

Se pueden realizar ingresos en la siguiente cuenta: CAJA POPULAR ES60 3159 0018 1220 4471 2624 o ingresar por bizum con el código de envío 03699, antes del 30 de junio, indicando concepto DONACION CUBA.

En este sentido, Intersindical Solidaria y STEPV-IV, siguiendo su trabajo de colaboración con la Asociación Valenciana de Amistad con Cuba “José Martí”, y como miembros activos de la Plataforma contra el bloqueo de EE.UU. en Cuba del País Valencià, hacen suya esta campaña y realizarán una aportación económica y difundirán entre su afiliación y simpatizantes esta iniciativa.

También se pueden realizar donaciones de los materiales abajo indicados, hasta el 30 de junio, en las sedes del STEPV-IV en Valencia (C/ Juan de Mena, 18), Castellón (C/ Marqués de Valverde, 8) y Alicante (Gta. Poeta Vicente Mójica, 5, 12)

Intersindical Solidària i STEPV-IV se sumen a la campanya solidària amb Cuba per a donar suport a projectes a l'illa al costat de brigadistes valencians contra el bloqueig dels EUA i per l'intercanvi cultural que viatjaran al juliol de 2024

Intersindical Solidària i STEPV-IV

L'Associació Valenciana d'amistat amb Cuba “José Martí” organitza un viatge solidari que recorrerà diverses províncies cubanes per a acostar la realitat del país amb un programa de treball voluntari i d'activitats socioculturals

L'Associació Valenciana d'Amistat amb Cuba “José Martí” ha organitzat una brigada de solidaritat per a este pròxim estiu, concretament els dies 14 a 31 de juliol. Es tracta d'una experiència solidària que acosta la realitat del país del Carib i contribuïx amb treball voluntari i donacions al desenvolupament de projectes a Cuba en centres sanitaris i escolars.

Per a donar suport a estos projectes, es portaran més de 500 quilos de donacions materials amb aportacions dels propis brigadistes, i es completarà amb la campanya solidària que s'ha llançat per a recaptar fons. Es poden realitzar ingressos en el següent compte: CAIXA POPULAR ES60 3159 0018 1220 4471 2624 o ingressar per bizum amb el codi d'enviament 03699, abans del 30 de juny, indicant concepte DONACIO CUBA.

En aquest sentit, Intersindical Solidària i STEPV-IV, seguint el seu treball de col·laboració amb l'Associació Valenciana d'Amistat amb Cuba “José Martí”, i com a membres actius de la Plataforma contra el bloqueig dels EUA a Cuba del País Valencià, fan seua aquesta campanya i realitzaran una aportació econòmica i difondran entre la seua afiliació i simpatitzants aquesta iniciativa.

També es poden realitzar donacions dels següents materials fins al 30 de juny en les seus del STEPV-IV a València (C/ de Juan de Mena, 18), Castelló (C/ del Marqués de Valverde, 8) i Alacant (Gta. Poeta Vicente Mójica, 5, 12):

Material escolar: per a un alumnat de 150 (7 cercles infantils de Sant Antoni dels Banys)

  • Plastilina, paquets ceres de colors (xicotets de 6 o 8 pintures)
  • Bolígrafs, llapis, gomes d'esborrar i maquinetes

Materials sanitàries: per a l'Hospital Provincial Abel Santamaría de Pineda del Riu

  • Medicaments de tota mena (amb una caducitat d'almenys 6 mesos)
  • Guants d'exploració i quirúrgics
  • Material d'intervenció quirúrgica (gases, fil de sutura, fulles de bisturí…)
  • Material per a presa de vies
  • Borses de colostomia

La Brigada Solidària desenvolupa un programa d'activitats socioculturals i polítiques: visites a institucions de salut, educació, biotecnologia; trobades amb organitzacions de masses, periodista, dirigents socials, artistes; recorreguts per projectes soci-comunitaris, museus i ciutats com l'Havana, Pinar del Río, Santa Clara, Trinidad i San Antonio de los Baños; jornades de reflexió sobre el paper del muralisme i l'art compromés amb les causes justes són algunes de les activitats; d'altra banda, es contribuïx amb treballs de pintura d'un Policlínic i amb el lliurament en mà de donacions escolars per als cercles infantils de San Antonio de los Baños (Àrtemisa) i sanitàries per a un Hospital de Pinar del Río.

Durant la brigada també es presentarà el documental de memòria històrica compartida entre Cuba i el País Valencià titulat “Comandantes Luna y Alberto. Una historia de solidaridad internacionalista valenciano-cubana”, produït per l'Associació José Martí i per Cubainformacion.tv, i patrocinat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, que arreplega les biografies de la miliciana valenciana Encarnación Hernández Luna i el brigadista cubà Alberto Sánchez Méndez.

Les persones interessades a rebre més informació han de contactar amb l'associació a través del correu brigadas.cuba@gmail.com i inscriure's emplenant el següent formulari:

https://forms.gle/7iLwMAk3fCDgKjYB7

El termini per a inscriure's és fins al 30 d'abril de 2024.

El grup solidari mostrarà la seua solidaritat amb Cuba en la lluita contra el Bloqueig dels EUA, així com coordinarà noves accions per a donar a conéixer la sentència del Tribunal Internacional a Brussel·les el mes de novembre passat, dictada per un equip de jutges que van dictaminar una condemna als EUA per delictes d'agressió contra la sobirania del país, de crims de lesa humanitat que poden conduir al genocidi del poble cubà, i exigix al govern dels EUA l'eliminació del bloqueig de manera immediata així com la compensació a les víctimes pels danys causats en tot el temps.

Cal recordar que el bloqueig dels EUA a Cuba s'ha empitjorat en els últims anys i especialment durant la pandèmia del COVID19, afectant el desenvolupament del país i a la vida directa del poble cubà. L'actual President Biden, després de quasi tres anys des de la seua presa de possessió, encara no ha fet res per a acabar amb esta política agressiva que viola el Dret Internacional.

24 d'abril de 2024

Solidaridad
Cuba en Resumen Tomado de Siempre con Cuba El VIII Seminario Internacional por la Paz y la Abolición de las Bases Militares Extranjeras celebrado los pasados días 4 y 5 de este mes en Guantánamo, reunió a más de 80 ...
Cubainformación.- En la Festa Roja del Partit Comunista del País Valencià - PCPV, el  sábado 11 de mayo, a partir de las 12h., se realizará una mesa redonda expositiva sobre las conclusiones del Tribunal Intern...
Manolo de los Santos, líder del Foro de los Pueblos, señalado por la policía y los medios de comunicación. The People´s Forum es una de las organizaciones que nuclean el movimiento de solidaridad con Cuba en EEUU y q...
Lo último
La Columna
La Revista