Asociación Valenciana de Amistad con Cuba José Martí - Cubainformación.-

MARTES 3 NOVIEMBRE 19'30 h

SALA “SÁNCHEZ AYUSO”

Facultad Económicas (primer piso)

Universitat de València

Campus dels Tarongers

CON ADRIANA PEREZ, ESPOSA DE GERARDO, UNO DE LOS CINCO CUBANOS

¡¡¡ACUDE Y DIFUNDE!!!

Más información en: – brigadas.cuba@gmail.com – 649767488 –

CUBA VA en Radioklara (miecoles de 20'00 a 21'00 en 104'4 FM)

Organiza: Asociación Valenciana de Amistad con Cuba José Martí
 
ACTE PÚBLIC

“LA JUSTÍCIA I ELS DRETS HUMANS A EEUU: EL CAS DELS CINC”

DIMARTS 3 NOVEMBRE 19'30 h

SALA “SÁNCHEZ AYUSO”

Facultat Econòmiques (primer pis)

Universitat de València

Campus dels Tarongers

AMB ADRIANA PEREZ,

ESPOSA DE GERARDO, UNO DELS CINC CUBANS

ACUDEIX I DIFON!!!

Més informació en: – brigadas.cuba@gmail.com – 649767488 –

CUBA VA en Radioklara (dimecres de 20'00 a 21'00 en 104'4 FM)

Organitza: Associació Valenciana d'Amistat amb Cuba José Martí
 
Resum del cas dels Cinc Cubans

Antonio Guerrero (Miami,1958) Enginyer en Construcció d’Aeròdroms, poeta, dos fills, Fernando González (La Habana, 1963), casat, graduat al Instituto de Relaciones Internacionales (ISRI), Gerardo Hernández (La Habana 1965), casat, graduat del ISRI, caricaturista, Ramón Labañino (La Habana, 1963), casat, tres filles, Llicenciat en Economia en la Universitat de La Habana René González (Chicago, 1956), casat, dos filles, piloto e instructor de vol, són cinc persones que van ser detingudes en 1998 als EEUU.

El seu “delicte”, el fet d’infiltrar-se en les xarxes de la màfia cubana resident a Miami que realitzava atemptats contra l’illa de Cuba, metrallant les seues costes i posant bombes en els seus hotels. Després de passar la informació obtinguda al govern nord-americà, el qual mitjançant la fiscalia, va ordenar la seua detenció en compte de detenir als terroristes que atentaven contra Cuba.

A partir d’eixe moment el govern nord-americà va posar en marxa una farsa de procés judicial contra “los cinco” celebrat en la ciutat de Miami, en un clima d’histèria anticubana, amb un jurat parcial i condicionat, i un fiscal i una jutgessa pressionats pels mitjans de comunicació de la mateixa màfia anticubana, comprats i pagats pel propi govern americà, dictant unes sentències injustes i polítiques en les que se’ls van imposar cadenes perpètues o molts anys de presó.

Estes sentències van ser anul·lades pel tribunal superior que va declarar que el judici havia estat parcial i viciat, però, aquestes van ser recorregudes pel govern a través del fiscal . A hores d’ara, “los cinco” encara es troben a la presó, on ja porten onze anys en unes condicions de total aïllament, privats inclús del dret de visites dels seus familiars i de vegades dels seus advocats.

Esta situació immoral i aberrant, en la que el govern d’Estats Units es “venja” de l’Estat cubà en les persones d’aquests ciutadans innocents, ha estat denunciada per milers de persones en tot el món en actes i manifestacions, per la Comissió de Drets Humans i sobre Detenció Arbitrària de l’ONU, per Amnistia Internacional, per deu premis Nobel, per fòrums socials, sindicats, ONG’s, parlaments, intel·lectuals, caps d’estat i cancellers de diversos països, que exigeixen l’alliberament immediat i el respecte als drets humans d’aquestes persones.
 
 
 
Solidaridad
Cubainformación.- Con la asistencia de más de 70 personas y la presencia del cónsul general de la República de Cuba en Barcelona Alejandro Castro y del director de Cultura del Ayuntamiento de Blanes Jordi Calvet, se presen...
La Habana, 16 may (Prensa Latina) El ministro de Relaciones Exteriores (Minrex) de Cuba, Bruno Rodríguez, agradeció hoy los esfuerzos de congresistas de Estados Unidos, que han instado al presidente Joe Biden a retirar a Cuba de la unil...
Washington, 16 may (Prensa Latina) Más de 20 organizaciones religiosas e instituciones basadas en la fe de Estados Unidos pidieron un cambio en la política de la administración de Joe Biden hacia Cuba, a cuyo pueblo intenta hoy e...
Lo último
La Columna
La Revista